Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 5 september 2017

Utomlands

Av Lydia - 5 september 2017 17:21

Oj så länge sedan jag skrev något i min blogg! Jag orkar inte rekapitulera allt som hänt sedan sist, men jag ska i alla fall berätta att jag har gjort min första utlandsresa.

 

Jag fick ett alldeles eget pass. Det måste man ha när man ska lämna landet. Annars kanske man inte får komma tillbaka.

 

Sen åkte vi bil en hel dag. När vi var nästan framme var det ett par tuffingar som blockerade vägen. Jag trodde det var gränspolisen, men det var bara ett par vägrenar.  Eftersom man inte får köra på vägrenen så väntade vi tills de makat på sig och så åkte vi vidare till Grövelsjöns fjällstation.

 

Där vandrade husse, matte och jag på fjället i flera dagar. Vi har hört Rolles och Ressus matte prata om Grövelsjön, så vi kände att vi också ville prova.

 

Tyvärr måste hundar gå i koppel, men matte hade fått låna ett baggenbältemed fjädring av Ressus och Rolles matte att fästa mitt flexikoppel i. 

 

Det var ganska soligt och ganska svettigt.

 

Men som tur är fanns det gott om fjällbäckar att svalka sig i.

 

Ännu ett fint badställe!

 

Nackdelen med boendet var att matte och husse åt frukost och middag i en matsal, och då måste jag ligga på rummet och vänta. Inte bara jag förresten, för det bodde många hundar där. I rummet bredvid oss bodde en lagotto som var 13,5 år gammal, men fortfarade pigg nog att fjällvandra. Han hette Alfons.

Men det bästa var att matte och husse fick med sig lunchmassäck, med pannkaka, köttbullar och annat gott ut på vandringarna. Och de tog så att det blev lite till mig också. Vem vill ha hundmat när det vankas pannkaka?


 

På morgnarna var det ganska svalt. En morgon var det till och med frost.

 

Vi mötte många renar på fjället. Då skällde jag ut dem.  De fanns utanför vandrarhemmet också, trots att jag skällde på dem.

 

Utanför matsalsfönstret satt en hökuggla och glodde på matte och husse när de åt. Han kanske också ville ha pannkaka?

 

Mot slutet av dagen blir man ganska trött. Och undrar om det inte finns en liten, liten köttbulle kvar?

 

Sista dagen gick vi ända in i Norge. Det var därför jag var tvungen att ha pass med mig. Fast matte och husse behövde inte det.

 

Här tassar jag på norsk mark. Utomlands för första gången i mitt liv. Tyvärr var det ingen som kom och ville se mitt pass, så vi hade släpat med det alldeles i onödan.

 

Sedan tog vi båten tillbaka till Sverige över Grövelsjön. Det var en hund till med på båten, men jag orkade inte bry mig om henne. Jag var ganska trött efter dagens vandring. Och var jag lite nervös. Det var första gången jag åkte båt, förutom Gotlandsbåten förstås. Men det gick bra. 


Nästa dag var det dags att åka hem igen. Och nu är alla semestrar slut och hösten är är här. Ganska mysigt det också.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards